Daniel banner.png

Adrian-Fernandez-To-be-or-To-Pretend-series.jpg

Zanele banner.png

Fen de Villiers banner 1.png

The Importance of Being banner.png

Spank Moons print

Kunstenaar Spank Moons ontmoet Caravaggio (en andersom).

U bent van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling 'In Questa Tomba Oscura' op woensdag 29 oktober 2014 om 18:00 uur bij Galerij Verbeeck-Van Dijck en aansluitend om 20:00 uur bij de tentoonstelling 'All right Mr. DeMille, I'm ready for my close-up' in Galerij Schoots + Van Duyse.

Spank Moons bracht in 2010 'In Questa Tomba Oscura (In Deze Donkere Tombe)' uit. Een project dat bestaat uit foto- en videowerken geïnspireerd op de beeldtaal en techniek van de Italiaanse grootmeester van het clair-obscur. 

Naar aanleiding van De Madonna van Loreto van Caravaggio, nog te zien in de expo Heilige Plaatsen in het MAS, wordt door het MAS in samenwerking met de galerijen Schoots + Van Duyse, Verbeeck - Van Dyck en het kunstplatform artUI, een verbinding gelegd tussen de Italiaanse barokschilder en de Antwerpse kunstenaar. 

Zo zal ' In Questa Tomba Oscura ' opnieuw worden gepresenteerd, en toont Spank Moons nieuw werk, dat eveneens aansluiting vindt met Caravaggio. Deze recente reeks ' All right Mr. DeMille, I'm ready for my close-up ' gaat op zoek naar onderliggende menselijke relaties, een aspect dat ook kenmerkend en treffend is in het werk van Caravaggio.

Artist talk
Donderdag 30 oktober geeft Spank Moons toelichting bij de werken. Vertrek om 17.30 uur bij het doek van Caravaggio in het MAS. Vervolgens een korte wandeling naar de twee deelnemende galeries.

 

link twitter link linkedin link blog artUI